Vintur ved Mosel

Jeg kendte engang en tysker, som forærede mig nogle kasser med rigtig dejlig tysk hvidvin. Hans forældre havde købt det lokalt på en vingård ved Mosel, og da flaskerne var tømt, fik jeg lyst til selv at tage til Minheim og købe forsyninger hjem.

Det er blevet til to ture. Første gang overnattede vi privat i Piesport hos nogle vinavlere. Ja, jeg tror faktisk, at alle der bor i området har deres egen lille produktion af vin af vinranker på skråningerne.

Vinranker i baghaverne

Anden gang fandt vi en lille vinproducent Weingut Kreuz-Bauer i nabobyen Minheim. Det var en skøn bed & breakfast med fælles middag, vinsmagning og rundvisning og balkon med udsigt over Mosel.

Første aften lånte vi cykler i vores Weingut og cyklede over broen til Piesport og spiste en fortræffelig middag på restaurant Moselblick og smagte så mange forskellige af de lokale vine som muligt, så vi dagen efter kunne besøge de steder, vi syntes bedst om.

Hotel og Restaurant Moselblick. Der var propfyldt med spisende gæster.

Valget faldt på Weingut Thielen-Nilles. Vi blev modtaget med begejstring af vinbonden og blev budt på den helt store smagning. Det var svært at beslutte sig, så ejeren endte med at forære os to flasker med hjem, så vi kunne prøve i ro og mag på balkonen. Virkelig dejlige vine – hver gang vi har drukket en flaske, fortryder vi, at vi ikke købte flere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: